De troeven van een 'Room with a ZOO' - Flanders Meeting & Convention Center Antwerp

Waarom ECA en FMCCA

Gelegen in het hart van ZOO Antwerpen is het FMCCA een onderdeel van de ZOO Foundation, een huis van dierenwelzijn, natuurbehoud en wetenschap. Dit geeft het FMCCA een diepte en maatschappelijke verankering/aarding van formaat.

Anja Stas, Chief Commercial Officer FMCCA: "Elke eurocent die uitgegeven wordt in ons congrescentrum wordt beheerd door de ZOO Foundation en ondersteunt direct het werk dat we verrichten rond dierenwelzijn, erfgoed, kweekprogramma’s, onderzoek en natuurbehoud. Dit alles ten gunste van het welzijn en de overleving van onze zoölogische vrienden.”

Bescherming van bedreigde diersoorten, onderzoek naar fundamenteel natuurbehoud behoort als medestichter van European Association of Zoos and Aquaria (EAZA) tot ons DNA. Wetenschappers zijn overtuigd van de rol van die natuur op ons geluksgevoel. De natuur voedt de ziel, inspireert en verbindt.

Dat is wat het FMCCA je biedt, een congrescentrum omgeven door natuur, tropische dieren en een prachtige tuin. Je loopt na een intensieve meeting in het FMCCA de ZOO in en laaft je aan het uitzicht op leeuwen en giraffen. Hoe goed zou een zakelijk gesprek verlopen onder het toeziend oog van de flamingo’s? Hoe verfrissend werkt een ochtendjog tussen de dieren voorafgaand aan een drukke dag? Kijken naar de natuur, de dieren, de bomen en planten versterkt, verbindt.

Een congres of meeting krijgt een weergaloze boost. Uniek in de wereld. A room with a ZOO.

A Room with a ZOO

Zo zou een dag in het FMCCA kunnen verlopen:

Timetable day FMCCA.JPG

Toplocatie

Elisabeth Center Antwerp bevindt zich in het hart van de stad - op slechts tien minuten wandelafstand van het historische stadscentrum - en is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Het bevindt zich pal naast het Centraal Station van Antwerpen en verschillende tram- en bushaltes. Bovendien zijn er tal van parkeermogelijkheden in de buurt indien je verkiest om met de auto te komen.

Antwerpen

De stad met het mooiste restaurant, treinstation en dierentuin in de wereld.

Antwerpen is, na Brussel, de belangrijkste Belgische stad voor conferenties en evenementen. Dankzij haar unieke centrale ligging in Europa blijven de reistijden naar andere steden kort en comfortabel. Niet minder dan 25% van alle overnachtingen in Antwerpen is gelinkt aan een conferentie of evenement. Antwerpen biedt meer dan 4.200 hotelkamers, waarvan velen zich slechts op loopafstand bevinden van het Flanders Meeting & Convention Center Antwerp. Hotels variëren van internationale ketens met vier sterren tot kleine boetiekhotels.

Antwerpen heeft zowel op economisch, sociaal als cultureel vlak heel wat te bieden:

  • Rubens' stad: Antwerpen en Rubens zijn voor eeuwig met elkaar verbonden. Ontdek zijn huis, studio, artwork in prachtige musea en in de beroemde Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.
  • Mode in Antwerpen: dankzij het ModeMuseum, de prestigieuze Koninklijke Academie, topdesigners en de vele trendy modewinkels behoort Antwerpen tot één van de meest vermaarde internationale modesteden.
  • Antwerp Cut, Antwerp Quality: Antwerpen is hét belangrijkste diamantcentrum ter wereld.
  • Maritieme metropool: de haven van Antwerpen is de tweede grootste haven van Europa en het op één na grootste petrochemiecentrum ter wereld.
  • Culinaire trendsetter: Antwerpenaren houden van lekker eten en drinken. De vele terrassen, culinaire evenementen en regionale specialiteiten, zoals Belgisch bier en Belgische chocolade, geven de sfeer van de stad weer.

Contacteer Visit Antwerpen voor de meest recente toeristische informatie en tips voor activiteiten voor, tijdens of na je meeting/congres.

business@visitantwerpen
www.visitantwerpen.be

Elisabeth Catering

Een vergadering of seminarie vraagt veel energie. Om de innerlijke mens te spijzen, bieden we met de in-house Elisabeth Catering hoogwaardige catering aan. Je gasten of collega’s serveren we heerlijke dranken en menu’s, waarbij zowel voor-, hoofd- als nagerecht worden voorzien van een volwaardig vegetarisch en glutenvrij alternatief.

De catering weerspiegelt ook de inhoud van de catering ons duurzaamheidsbeleid.

Lees meer